Vissza a listához

Világhírű cég tervezi a MOL felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton2017.10.17

Világhírű cég tervezi a MOL felhőkarcolóját a Kopaszi-gáton

Londoni „Uborka“, Millenniumi gyaloghíd, felújított Reichstag, budapesti MOL székház, stb. Akár így is alakulhat a sor, ha felépül a MOL Kopaszi-gátra tervezett új épületegyüttese, melyet az a világhírű építésziroda tervez, ami a fent említett híres épületeket is magának tudhatja. Ha a Foster&Partners által tervezett lélegzetelállító látványtervek megvalósulnak, a monumentális épületegyüttes Budapest új ikonikus épülete lehet.

Fenntarthatóság

A Foster & Partners-t Norman Foster alapította 1967-ben, azóta a világ egyik legismertebb tervezőirodájává lépett elő a keze alatt működő, kulturálisan és etnikailag is sokszínű tervezői gárdával dolgozó cég.
Ahogyan a honlapjukon is olvasható, számukra a fenntarthatóság a kulcsszó.
Ők tervezték például Szaúd-Arábia első felhőkarcolóját, a 240 ezer négyzetméteres Al Faisaliah Complex-et, a Citibank és a HSBC londoni, a Commerzbank frankfurti, az Ernst and Young amsterdami székházát, valamint a nevükhöz köthető a HB Reavis által fejlesztett Varso Place, és még számos egyedülálló irodaház, kulturális épület, pályaudvar, repülőtér, oktatási központ, egészségügyi központ, ipari dizájn centrumok, fejlesztési központ, vegyes felhasználású épületek, eladásra-kiadásra tervezett épületek, városi dizájn megvalósulások, és még számos egyéb projekt. 

MOL-Campus

  • A világhírű tervezőiroda által készített tervek szerint a MOL Campus nevet viselő új székház
  • 120 méter magasságával jelentősen kiemelkedik majd a Kopaszi-gát környezetéből.
  • A háromszintes campusok 28 emeletén 2500 munkaállomás lesz majd,
  • Összesen 83 ezer négyzetméter területen.
  • A Foster&Partners Leed és Breeam minősítésű épületet tervez, melyben fontos szerepet kap a természetes fény megjelenítése, valamint számos zöld övezet kialakítása, mint az impozáns télikertek.
  • A látogatókra is gondolnak, hiszen nyilvános terasz ad majd lehetőséget arra, hogy ebből az egyedülállóan magas fővárosi épületből egész Budapestet belássa a látogató.
  • Amennyiben a tervek elfogadásra kerülnek, akkor az épület átadására 2021-ben kerülhet sor. 

MOL Campus Interior

Nem egyedülálló, hogy egy nagyobb cég egyetlen épületbe telepítse minden részlegét, gondoljunk csak a KPMG Vision Tower épületére, a Nokia Corvin negyedi új irodaházára, a Magyar Telekom székházra a Könyves Kálmán körúton, vagy egy külföldi példát idesorolva, az Apple székházra.

MOL Campus View

Egy ilyen terv megvalósulása könnyebbé válhat a cégen belüli kommunikáció, és költséghatékonyabbá is teheti a működést.
Azt egyelőre még nem tudni, hogy a jelenlegi MOL Székház épületére milyen sors vár, azonban annyit Hernádi Zsolt, a MOL Csoport elnök-vezérigazgatója elárult, hogy egyelőre az 50 éves épület bontása sem zárható ki.

Forrás:

Foster & Partners

https://www.fosterandpartners.com/

Portfólió

http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/ezeket-az-eszmeletlen-epuleteket-almodta-meg-a-mol-felhokarcolo-tervezoje.4.264037.html

http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/a-parlamentnel-is-magasabb-lesz-a-mol-uj-felhokarcoloja.263691.html

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.