Vissza a listához

Úttörő megoldások a Futureal irodaházaiban2018.02.12

Úttörő megoldások a Futureal irodaházaiban

Nagyszabású rendezvényen mutatta be a Futureal a jövő irodaházait. A 21. század forradalmian új megoldásaiban fontos szerepet kap az egészséges munkakörnyezet, a dolgozói jóllét, és a WELL rendszer. Mindez a cég jelenleg futó három projektjén keresztül került bemutatásra. A rendezvénynek stílusosan a befejezés előtt álló Advance Tower teteje adott otthont. A cég másik két nagy fejlesztése a Corvin 5 épület és a Budapest One irodapark. 

"A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során. A LEED és a BREEAM minősítési rendszerek a WELL Building-besorolással kiegészítve egy olyan egységes rendszert jelentenek, amely a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületek létrehozását eredményezi" – magyarázta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. 

A cég az új irodaépületeit a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára kedvező hatást gyakorló szempontok szerint valósítja majd meg. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy évente 7 millió ember korai haláláért felelős a légszennyezettség világszerte. A washingtoni International WELL Building Intitute minősítésének célja, hogy az irodaházak ne csak a környezetvédelemre, hanem a dolgozók egészségére és komfortérzetére is pozitív hatással legyenek.

Kép: Budapest One

Ebbe a rendszerbe kapcsolódik bele a Futureal három Magyarországon futó fejlesztése.  A világon jelenleg 34 irodaépület rendelkezik WELL minősítéssel, a Futureal-csoport ezek közül az első európai fejlesztő, és rögtön egyszerre három projektje is WELL Platina előminősítést szerzett: a Váci úti folyosón épülő Advace Tower, a Kelenföldön épülő Budapest One, valamint a Corvin sétányon épülő Corvin 5 irodakomplexum. 


 

Kép: Corvin 5

"Az irodaházakban az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kivitelezett légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat”  – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke.

Forrás:

cikk: http://blog.iroda.hu/irodapiaci-blog/a-futureal-forradalmastja-a-21-szzad-irodahzait/134169

képek: https://www.futurealgroup.com/hu/ 

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.