Vissza a listához

Szerkezetkész állapotban a Corvin irodaház2019.02.26

Szerkezetkész állapotban a Corvin irodaház

A Corvin Technology Park irodaház már szerkezetkész állapotban van. Ez a létesítmény nem csak a legmodernebb komplexumok közé lesz sorolható Budapesten, hanem a legkörnyezetbarátabb megoldásokat is felvonultatja. Összesen 100 ezer négyzetméterre növekszik ezáltal a Corvin irodák átlagos bérbeadható területe Budapest egyik legfelkapottabb kerületében.

A 27 ezer négyzetméteres, két ütemben megvalósuló Corvin Technology Park a Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház mellett helyezkedik el. A tervezők egy olyan épületet alkottak, amely illeszkedik a Corvin-negyed eddig megvalósult építményeihez, ám egyéni karakterjegyekkel is bír.

A két síkban működő vakolatrendszerrel kialakított utcai homlokzat lyukarchitektúrája fonatstruktúrát ad a felületeknek, a multipor (speciális hőszigetelési rendszer) segítségével pedig olyan sima felszínt hoznak létre, ami pontos éleket ad. Ezeket a tömböket egy ezer négyzetméteres üvegfal osztja meg a bejárati lobbik felett, amely a parapet üveg elemeknél az egész belső udvart tükörként duplázza majd meg. Az udvaron helyet kap majd a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem által kiírt szoborpályázat majdani nyertes alkotása, amelyre összesen 22 minőségi pályamű érkezett. A négy döntős közül kikerülő nyertes pályázó műve hozzá fog járulni a sétány hangulatához, ugyanakkor pedig egyedi és interaktív módon szórakoztatja majd a járókelőket. A komplexum által egy elegáns és látványos tér jön majd létre a sétány és a Szigony utca között.

Idén tavasszal készül el várhatóan a Corvin Technology Park első 14.200 négyzetméteres üteme, míg a második, 12.800 négyzetméteres bérbeadható területtel rendelkező rész ősszel készülhet el. Az irodakomplexum megvásárlására az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap már előszerződést kötött a Futureal-csoporttal.

Az ’A’ kategóriás irodaház nem csak a BREAAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt szerezte meg, hiszen az épület a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését is megkapta, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. Az épületben az átlagosnál jobb minőségű a levegő a szigorú előírások alapján kialakított légtechnikai rendszernek köszönhetően. Az ivóvíz még jobb minőségű, a WELL követelményeinek felel meg és rendszeresen ellenőrzik. A hazainál jóval szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelően van megtervezve a komplexum, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják majd az ott dolgozókat.

Hővisszanyerő gépészeti rendszer, tetőterasz, napkollektorok, belső kert, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, elektromosautó-töltők és víztakarékos szaniterek is helyet kapnak majd. Ráadásul a technológiai megoldásokra is különösen nagy hang sújt fektettek, hogy a digitális korszak és a vállalatok elvárásainak is eleget tudjanak tenni. Szünetmentes működést biztosító rendszerek, magas elektromos kapacitás és kétoldali független elektromos betáp fogja szolgálni a zavartalan munkát.

Az iroda előtti városi tér pedig szökőkúttal, szoborral és pihenőfelületekkel fogja várni a járókelőket. A komplexumot a Corvin-negyed, Kelet-Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs beruházása veszi körül Budapest szívében, összesen 22 hektár terület újult meg, ahol összesen 800 millió euró értékben több mint 3.000 új lakás, 100.000 négyzetméter irodaterület és 50.000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan jött létre, a Corvin Plázán kívül és belül is. A Robert Townsend, angol tájépítész által tervezett 800 m hosszú sétálóutca Budapest egyik jelképe és 10 ezer négyzetméteres találkozópontja.

A Futureal csoport a jövőben is prémium ingatlanfejlesztésekre koncentrál majd ezen a környéken, mint például a folyamatban lévő Corvin 7 projekt.

 

Forrás:

https://www.tozsdeforum.hu/

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne töltsön el fölösleges napokat irodakereséssel!

93%-on van a budapesti irodaházak bérbeadottsága.
Adja meg a paramétereket kevesebb, mint 2 perc alatt, és személyre szabott ajánlatunkat küldjük még ma!

Árajánlatot kérek