hu
Vissza a listához

Legfrissebb fejlemények a Váci úti irodafolyosóról2019.02.14

Legfrissebb fejlemények a Váci úti irodafolyosóról

A brüsszeli székhelyű Codic International Budapesten a Dózsa György úton, a belső Váci folyosó vonalán építi fel 21 ezer négyzetméteres irodáját és 275 lakását közösen a magyar Pesti Házakkal és az osztrák Venta Grouppal. A XIII. kerület mind irodafejlesztés, mind lakásfejlesztések szempontjából is a legjobb kerületek között van, hiszen rengeteg beruházás zajlik ezen a területen. Ezzel egyidőben lebontják a Váci út egyik legmagasabb toronyházát, hogy modern irodaépületek készülhessenek a helyére a Skanska fejlesztésében.

Új irodafolyosó

A lakásokat, amelyeket a Green Court Residence és a Green Court Office fejlesztésein belül építenek meg, idén év végéig foglalhatják le a vásárlók, és 2020 utolsó negyedévére készülhetnek el.

A Cordic nevéhez kapcsolható 17 ezer négyzetméteres Krisztina Palace, amelyet 2010-ben adtak át. Az új fejlesztés akár két cég székházának is alkalmas lehet. A bérlők igényei szerint rugalmasan oszthatók a szintek, és 275 lakást is kialakítanak a fejlesztés mellett.

A XIII. kerületen rengeteg beruházás történik folyamatosan, így a Váci úti irodafolyosó elkészülte után majdnem 1 millió négyzetméternyi iroda lesz itt. A munkavállalók száma elérheti a 100 ezer főt, ami azt is jelentheti, hogy a lakások iránti kereslet is megnövekedhet a környéken.

A városkép változása

Elbontják a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló 61 méteres Vízművek-irodaházat, derül ki a HVG információiból. A mára romossá vált házat 1979 és 1981 között építették, és jelentős korszerűsítésre szorulna, ám a fejlesztők inkább újépítésű irodaházakat emelnének a helyére.

Az épület új tulajdonosa a Skanska, akik több fejlesztést is hoztak létre Magyarországon, mint például a Mill Park, vagy a Nordic Light. A régi torony alapterülete 26 ezer négyzetméter volt, helyére modern irodaházat terveznek.

"A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. irodák építésével és fejlesztésével foglalkozik hosszú ideje Budapesten. Ezen a telken is egy modern, jövőképes irodakomplexum építését tervezzük, további részletek megosztása azonban túl korai lenne. Jelenleg az ősszel átadásra kerülő Mill Park projekt fejlesztésére fókuszálunk." nyilatkozta a cég a Portfolio Ingatlannak.

 

Forrás:

https://www.portfolio.hu/

https://www.portfolio.hu/

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

MEGKERESSÜK ÖNNEK!

Adja meg a keresett iroda paramétereit 2 perc alatt
és csak a releváns ajánlatokat szállítjuk!

Ajánlatot kérek