hu
Vissza a listához

Idén elkészülhet a Budapest ONE első üteme2019.07.12

Idén elkészülhet a Budapest ONE első üteme

A főváros nyugati kapujának ikonikus építményének, a Budapest ONE kivitelezése folyamatban van. A Budapestre vonattal vagy autóval érkezőket elsőként fogadja majd a modern, virág formájú épület, amit ennek tudatában terveztek. A vasút, az M4-es metró, az M1 és M7-es autópálya csomópontja fogja körbe ölelni a projektet. Az agglomerációból elég lesz 15-20 perc, míg a belvárosból mindössze 10 percre van szükség az épület megközelítéséhez.

A Paulinyi-Reith & Partners építészei által tervezett formának és az elhelyezkedésnek azonban ennél jóval több jelentősége volt. "A hullámzó épület szokatlan alakja a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye. Az irodaház kialakítását szimulációk segítségével úgy terveztük, hogy a napsütés iránya, a napenergia-potenciál, a légáramlás és más fontos szempontok szerint is legideálisabb forma jöjjön létre" - nyilatkozta Dr. Paulinyi Gergely elnök-vezérigazgató.

A hagyományos irodaépület újragondolása

A cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az irodák kialakítására, és ezáltal dolgozóik kényelmére, hiszen ez nagy szerepet képvisel az üzleti életben is.

Az irodaalkotás egy állandó folyamat, melynek összhangba kell kerülnie nem csak a vállalat üzleti, szervezeti, HR, és egyéb céljaival, de a dolgozók igényeivel, jóllétével és a munkafolyamatokkal is. Az iroda nem egy olyan hely, amit el kell szenvedni, hanem az üzleti célok jelentős eszköze”.

A Budapest ONE tervezését két nemzetközi minősítési elv is befolyásolta.

Fontos a trendek tekintetében a kényelmes és gyors megközelíthetőség, az alakíthatóság, a harmonikus, fenntartható, komfortos és egészséges munkakörnyezet, valamint a széleskörű kereskedelmi szolgáltatások” – mondta Radványi Gábor az épületet fejlesztő Futureal főépítésze.

A BREAAM (fenntartható, környezethez igazodó) és a WELL (dolgozók jólétét szolgáló) minősítés standardjének való megfelelés fényében tervezték meg a Budapest ONE irodaházat.

A WELL minősítés legmagasabb, másnéven platina minősítését már elnyerte a projekt. Ezt olyan szolgáltatások segítették elő, mint az energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszer, a zöld tetőkert, a meditációs szoba, tusolóval felszerelt biciklitároló, a vízmentes nanotechnológiás autómosó és az elektromosautó-töltő, vagy az épület tetején a panorámás futópálya. A friss levegő és a minőségi ivóvíz ellátást is biztosítani fogja az épület, valamint az étkezde is az egészséges táplálkozást helyezi majd előnybe. A természetes fény és az akadálymentesség is mind a dolgozók kényelmét szolgálják majd.

A dolgozókon kívül az arra áthaladók számára is nyitva áll a félhektárnyi zöldterület, 2 600 négyzetméteren pedig üzletek és kávézók várják a látogatókat.

Irodai beléptető kártyával, fém kapun lehet belépni a Budapest ONE Irodaházba, nagyjából 350-400 ember dolgozik nap mint nap az épület elkészülésén. Az első ütemben az épület 40 százaléka fog elkészülni, de ez is figyelemreméltóan nagy. Az épület 8 emeleten 25 ezer négyzetméternyi bérirodának, és 2 600 négyzetméteren kereskedelmi és szolgáltató egységnek ad majd helyet, amelyhez 3 szint bérgarázs is tartozik. A földszint 4,5 méter magas lesz, amiből még lejön a padló és az álmennyezet. Az elemes homlokzat 2 200 elemből áll, de a 2. és 3. ütemekben még többre lehet számítani.

Az irodaház legmagasabb pontja 40 méter. A futópálya mellett az épület tetején egy zöld pihenő rész is épül. A kilátás magáért beszél, ellátni egészen a Gellért-hegyig és látni a budai hegyeket.

 

Forrás:

Index.hu

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

MEGKERESSÜK ÖNNEK!

Adja meg a keresett iroda paramétereit 2 perc alatt
és csak a releváns ajánlatokat szállítjuk!

Ajánlatot kérek