Vissza a listához

Ideiglenes parkot alakítanak ki a gigantikus Agora irodakomplexum építői2017.09.15

Ideiglenes parkot alakítanak ki a gigantikus Agora irodakomplexum építői

Idén tavasszal kezdték meg a munkálatokat az Agora Budapest projekt építői. Az Árpád híd pesti hídfőjénél épülő irodakomplexum első szakaszának átadását 2019-re tervezik, a teljes projekt befejezése pedig várhatóan 2023 lesz. Azonban nem kellett ilyen sokat várni ahhoz, hogy máris megszépüljön az építkezés körüli terület: az első szakasz elkészültéig hatalmas közpark teszi kellemesebbé a járókelők számára az építkezés folyamatát. A kivitelező HB Reavis nagyjából egy évig teszi látogathatóvá az ideiglenes parkot.

A most épülő projekt egy öt irodából álló irodakomplexum, mely várhatóan számos kiskereskedelmi egységet vonz majd. Noha egyelőre biztos befektetők nincsenek az elkészült toronyházakra, Kigyóssy Örs, a HB Reavis Magyarország akvizíciós és fejlesztési igazgatója mégis bizakodó. A Portfolio megkeresésére reagálva úgy gondolja, a piac dinamikusan működik, megkeresések várhatók, és habár még konkrét szerződés nem került aláírásra, tárgyalások több bérlővel is folyamatban vannak. Tovább növeli optimista hozzáállásukat londoni kapcsolataik, hiszen a Brexit kapcsán számos Londont elhagyó cég helyezheti át  Magyarországra irodáit.

A tervezett négyzetméterára a majdani irodáknak  4300-5100 forint (4,5-17 euró) lesz, mely a tervek szerint behozza majd a teljes projekt várható piaci értékét, 140 milliárd forintot.

Ezek mellett különösen kellemes meglepetés a kivitelező cég által létrehozott mindenki számára látogatható park. És bár korábban felmerült egy lehetséges bevásárlóközponttal egybekötött épületegyüttes létrehozása, hiszen a 3-as metró közelsége ezt indokolhatná, egyelőre nem tervezik a projektet ebbe az irányba bővíteni. A közparkkal párhuzamosan terveznek a mélygarázsban egy 2107 férőhelyes parkolót, elektromos töltőpontok kialakítását, valamint a közelben levő bicikliutak megjavítását.

A HB Reavis fontosnak tartotta, hogy a projekt a fenntarthatóság és a well-being kívánalmainak megfeleljen, továbbá illeszkedjen a városképbe, valamint egy olyan emberközpontú közek kerüljön kialakításra, ahol szívesen tartózkodnak mind az alkalmazottak, mind pedig az arra járók. A jelenlegi barátságos köztér kialakítása is ezt a célt szolgálja.

 

Forrás:

http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/egy_3-as_metronyi_osszegbol_epul_at_az_arpad_hid_kornyeke.245424.html

http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/egy_uj_parkban_setalhatsz_az_egyik_legforgalmasabb_metromegallonal.4.260125.html

http://www.ujiroda.hu/jon-az-uj-megairoda-egy-kisvarosnyi-ember-befogadasara-alkalmas

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.