Vissza a listához

Gazdát cserélt a Roosevelt irodaház2019.10.15

Gazdát cserélt a Roosevelt irodaház

Az OTP Ingatlanbefektetési alap presztízs irodaházzal bővíti portfolióját A Széchenyi téri Roosevelt Irodaház megvásárlásával. Ez az egyik legkiválóbb adottságokkal rendelkező irodaépület Budapesten. A prémium kategóriás, 26 ezer négyzetméteres ingatlant a közép-kelet-európai kereskedelmi ingatlanpiac egyik legjelentősebb tranzakciója során a Macquarie Csoporthoz tartozó, müncheni székhelyű GLL Real Estate Partners (GLL) alapkezelőtől vásárolta meg az OTP Csoport ingatlanalapja.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap az elmúlt években számos ingatlan akvizíciót hajtott végre, hogy az országba áramló befektetői tőkét kiváló minőségű és hozamtermelő képességű ingatlanokba fektesse, ezzel a hozamszintet is magasan tartva. Ez az intézkedés rendkívül népszerűvé tette az Ingatlanbefektetési Alapot a befektetők körében. Az irodapiac volt az Alap fókusza az elmúlt években is: 2017-ben a Westend Business Centert, 2018-ban a Corvin 1-3 irodaházakat szerezte meg, majd a MOM Park tavalyi megvásárlásával az Alap a kiskereskedelmi ingatlan szegmensben is jelentős szerepre tett szert, most pedig a Széchenyi téri Roosevelt Irodaházzal bővült a portfólió.

A Roosevelt irodaházat 2006-ban építették át teljesen a modern ingatlanpiac követelményeinek megfelelően, majd 2016-ban tulajdonosa ismét felújította, ami biztosította az ingatlan prémium jellegét. Csodálatos kilátás nyílik az épületből a Széchenyi térre, a Lánchídra és a Budai várra.

Az irodaház jelenleg 24.200 nm területen kínál „A” kategóriás irodákat, a földszinten kiegészítve 1800 négyzetméter kereskedelmi és vendéglátó területtel. Az irodaház 95 százaléka bérbe van már adva, 17 hazai és külföldi cégnek.

Dr. Tóth Nándor, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta a tranzakció kapcsán: „Míg az elmúlt években az intenzív tőkebeáramlás kapcsán felfokozott akvizíciós nyomás tartotta lázban a hazai ingatlanalapokat, addig idén a szabályozási változások és az éleződő hozamverseny került a fókuszba. A prémium kategóriájú Roosevelt Irodaház akvizíciója, úgy gondolom, befektetőink szempontjából is nagy jelentőséggel bír, hiszen az ingatlan a jövőben nagy részben hozzájárul majd Ingatlanbefektetési Alapunk hozamának fenntartásához és növeléséhez, egyben kiegyensúlyozottságához is.”

"A legújabb tranzakciónkkal is követjük a korábbi években kijelölt akvizíciós stratégiánkat, ennek megfelelően a most megvásárolt Roosevelt Irodaház is kiemelkedő minőséget képvisel: elhelyezkedése kiváló, ahogy az általa nyújtott szolgáltatások színvonala is. Magas kihasználtsággal üzemel, megbízható, részben nemzetközi bérlői összetétellel rendelkezik. Az irodaháznak minden adottsága megvan ahhoz, hogy hosszútávon eredményes portfólióelemként erősítse az Ingatlanbefektetési Alap teljesítményét” egészítette ki Salamon Eszter az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. kiemelt projektekért felelős igazgatója.

A GLL Real Estate Partners ingatlan alapkezelő alapította az eladót, a Macquarie csoport tagjaként. A GLL-t a Cushman & Wakefield, valamint a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda támogatta. Csaknem 7 milliárd eurónyi vagyont kezel a GLL, jelenleg Közép- és Kelet-Európában 1,5 milliárd eurót meghaladó értékben birtokol kereskedelmi ingatlanokat. Ezek közt két magyar épület is van, a Váci 1 Irodaház és a Bank Center.

 

Forrás:

Atv.hu

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

MEGKERESSÜK ÖNNEK!

Adja meg a keresett iroda paramétereit 2 perc alatt
és csak a releváns ajánlatokat szállítjuk!

Ajánlatot kérek