Vissza a listához

Ezek a Budapesti irodaházak vannak ott a világ legismertebb ingatlanos kiállításán2019.03.14

Ezek a Budapesti irodaházak vannak ott a világ legismertebb ingatlanos kiállításán

Március 12-15. között harmincadik alkalommal kerül megrendezésre a MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) a világ első számú ingatlanfejlesztési kiállítása, ahol az elhozott projektek értéke megközelíti a 4 milliárd eurót (1,276 billió forintot). Az eseményen az ingatlanszektor legbefolyásosabb emberei is megjelennek, a Cannes-i filmfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivalsban. A négy napos eseményen 100 ország 3.100 kiállítója vesz részt 24.200 szakmai látogatóval (5.300 befektető, 3.800 felsővezető) együtt. Ebben az évben 50 város jelenik meg saját standdal.

Több magyar város későbbi arculatára vonatkozó beruházásait is bemutatja a magyar stand, amelyet közösen alakított ki Budapest önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) derül ki a három szervezet közleményéből egyaránt. A cél az, hogy a főváros és a vidéki városok beruházásait népszerűsítsék és fejlesztési irányokat, lehetőségeket ismertessenek. Nagy hangsúlyt kap a digitális megoldások, az innováció, a magas hozzáadott értékű termékek és a K+F+I arányának növelése.

„Példátlanul gazdag portfólióval lépünk a szakmai közönség elé” – hangsúlyozta a Világgazdaságnak Takács Ernő, az IFK elnöke, felidézve, hogy a tavalyi 1,7 milliárd eurós befektetéssel a magyar ingatlanpiac a legtermékenyebb három évét zárta.

A következő magyar irodafejlesztések jelennek majd meg a kiállításon:

  • Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg kiemelt fejlesztései is bemutatkoznak, Atenor, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, GTC Magyarország, HB Reavis, Horizon Development, WING ingatlanfejlesztők a 2020-ban átadásra kerülő projektjeiket prezentálják.
  • Az Altenor a Váci Greens projektet vonultatja fel, ami egy 130 ezer négyzetméteres irodapark és 2020 második, harmadik negyedévében adják át a fennmaradó részeket.
  • Az Aréna Business Campus 72 ezer négyzetméteres komplexum első épületét 2020 első negyedévében adják át.
  • Az Advance Tower irodaházat a Futureal-csoport fejleszti, és már szerkezetkész a második ütem is.
  • A Corvin sétányon a végső kivitelezési fázisba ért a Corvin Technology Park is.
  • A Corvin7 irodaépület előkészítése is már zajlik.
  • A 65 ezer négyzetméteres Budapest ONE irodapark első üteme is terv szerint halad Őrmezőn.
  • Kelenföldön az 55 ezer négyzetméteres Etele Plaza kivitelezése is zajlik, amely Dél-Buda megújulásának üzleti és kereskedelmi hajtóereje lesz majd.
  • A főváros egyik meghatározó központját, az AGORA Budapestet a HB Reavis építi, amelynek első épülete az Agora Tower.
  • A belváros szívében 2020-ban átadásra kerül a Szervita Square Building. Az épületet a DVM Group kivitelezi, a mélyalapozást a HBM Kft. végzi.

Természetesen Budapesten kívül a kis települések is figyelmet kapnak, mint például a Tópark ’Be My City’ multifunkcionális épületegyüttes az M0-M1-M7 autópályák háromszögében lesz kialakítva, Budapest közelében, vagy a Debrecen új üzleti központjában épülő “A” kategóriás Forest Offices Debrecen.

 

Forrás:

https://magyarepitok.hu/

https://www.vg.hu/

Kép:

https://www.stace.co.uk/

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne töltsön el fölösleges napokat irodakereséssel!

93%-on van a budapesti irodaházak bérbeadottsága.
Adja meg a paramétereket kevesebb, mint 2 perc alatt, és személyre szabott ajánlatunkat küldjük még ma!

Árajánlatot kérek