Vissza a listához

Egyre nehezebb elérhető iroda területet találni Budapesten2018.05.18

Egyre nehezebb elérhető iroda területet találni Budapesten

Noha 2018 első negyedévében már két új A kategóriás irodaházzal is bővült a budapesti irodapiac kínálata, ugyanis elkészült a Markó Irodák 9 illetve a Váci Greens irodakomplexum; mégis alig találni üresen álló irodát Budapesten. A Budapesti Ingatlantanácsadók Egyeztető Fóruma által végzett felmérés szerint a budapesti illetve agglomerációs irodakínálat 7,3 százaléka áll üresen, amely nagyon alacsonynak számít az irodapiacon.

Az üresedési ráta az első negyedévben tovább csökkent a korábbiakhoz képest, ami továbbra is a Budapesten eddigi legalacsonyabb érték. Várakozásoknak megfelelően a legtelítettebb alpiac dél-Buda, itt 2,7 százalék az üresedési ráta, a legmagasabb érték pedig az agglomerációban tapasztalható, itt 31,2 százalék.

A legfrekventáltabb terület továbbra is a Váci úti irodafolyosó, ahol a tranzakciók volumene 36 százalék volt, míg például a belvárosi terülteken 12 százalékot mértek. A brutto kereslet 91 ezer négyzetméterre tehető, amely az előző évhez képest 36 százalékkal több. 

BIEF összesen 139 bérleti szerződést regisztrált a negyedév során, átalagosan 655 négyzetméteres irodát kerestek a bérlők, 1000 négyzetméternél nagyobb területre 24 szerződést kötöttek.

Forrás:

https://www.napi.hu/ingatlan/alig_van_mar_ures_iroda_budapesten.660806.html

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

Ne töltsön el fölösleges napokat irodakereséssel!

93%-on van a budapesti irodaházak bérbeadottsága.
Adja meg a paramétereket kevesebb, mint 2 perc alatt, és személyre szabott ajánlatunkat küldjük még ma!

Árajánlatot kérek