hu
Vissza a listához

11 tipp a produktív mindennapokhoz2015.11.18

11 tipp a produktív mindennapokhoz

  1.      Kezd mozgással a napod!

A sportolás energiát és optimizmust ad: pozitívabban fogod látni az előtted álló feladatokat. Akár 10 perces reggeli mozgás is nagy eredményeket képes produkálni. Olyan megnyugtató érzést ad, hogy a téged ért impulzusokra jól tudsz majd reagálni.

  2.      Igyál citromos vizet!

Felkelés után igyál egy pohár citromos vizet, mivel növeli az energiaszintet fizikálisan és mentálisan, valamint javítja a tápanyag felszívódását. A C-vitamin és az antioxidánsok jótékony hatással vannak szervezetünkre. Miután megittuk, 15-30 perc múlva lehet csak enni.

3.      Ne laptopozz reggeli előtt!

Amikor belemerülsz az emaileidbe és a Facebook-ba, nem magadra fókuszálsz, hanem másokra irányul a figyelmed. Sokkal egészségesebb, ha ezeket az értékes pillanatokat pihenéssel töltöd, ami segíti nyugodtabbá tenni a napod.

4.      Egyél tartalmas, egészséges reggelit!

Azok, akik reggeliznek nem valószínű, hogy elhíznak, mivel stabilabb a vércukorszintjük, ráadásul kevésbé lesznek éhesek a nap folyamán. Az egészséges reggeli energiát ad, javítja a rövidtávú memória teljesítményét, és segít intenzívebben koncentrálni.

5.      Tűzz ki napi célokat!

Célok felállítása juttatja előrébb a napot. Úgy kell megfogalmazni a célt, hogy abba benne legyen a megoldás módja is, így könnyebben teljesíthető a feladat.

6.      Tegyél rendet a munkaterületeden!

Ha sokszor nehezedre is esik, takaríts a helyed körül, hogy jobban oda tudj figyelni a munkádra. Elterelődhet a figyelem a rendetlenségre, és nem nehezebb koncentrálni a feladatokra.

7.      Ne halogass!

Vedd előre azokat a feladatokat, melyek a legnagyobb koncentrációt igénylik, ezért nem akarod megcsinálni. Hidd el, rövid idő alatt kész leszel.

8.      Kövesd nyomon a céljaidat!

Készíts listát a tennivalóidról, hogy semmit ne felejts el. Rendelj hozzá határidőket a hatékonyság érdekében, így könnyen tudod rangsorolni a feladatokat.

9.      Tartsd reggel a találkozókat!

A meetingek a legnagyobb időpazarlók, a végtelenségig elhúzódhatnak. Beszélj meg reggeli időpontokat és tartsd be az ütemtervet, hogy ne vegye el az egész napodat.

10.  Egyszerre egy feladatot csinálj!

Amikor sok teendőd van és reggel még sok energiával rendelkezel, úgy érzed egyszerre több feladatot is tudsz egyszerre csinálni, de a kutatások azt bizonyítják, hogy ez nem hatékony módszer, mivel nem lehet úgy koncentrálni, mintha csak egy feladattal foglalkoznál.

11.  Tudj nemet mondani!

Reggel mondj nemet az újabb feladatoknak és fogj hozzá a korábbiakhoz. Stresszt okoz, ha nem tudsz nemet mondani. Tanuld meg, mikor kell elutasítani valamit, és garantáltan jobban fogod magad érezni.

 

Forrás: http://www.entrepreneur.com/article/251989

 

 

Ne maradjon le az aktualitásokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legfrissebb ajánlataink és a legújabb irodaprojektek, hírek egy helyen.

Kezdje velünk ... és folytassa új irodában

MEGKERESSÜK ÖNNEK!

Adja meg a keresett iroda paramétereit 2 perc alatt
és csak a releváns ajánlatokat szállítjuk!

Ajánlatot kérek